Viv Hermans - Vitaliserend Leiderschap: Energie omzetten in positieve

Published MAY/JUNE 2015

Ja, ik ben het eens met jouw definitie van vitaliteit als “constructief omgaan met het leven en coöperatief met mensen”, dat heb ik helemaal. Vitaal is niet hoe je loopt, maar hoe je leeft.

Ik ben een heel vitale en energieke persoon, meestal ben ik binnenin juist heel rustig en tevreden. Ik zet mijn energie om in positieve visies en uitkomst.

Aan het woord is Viv Hermans, President van Brillant Relocation Center.

Lezen als PDF >

Sinds 1985 leidt zij een relocation bedrijf dat vanaf 2013 onderdeel uitmaakt van de Gosselin Group, Deurne.

“Ondanks mijn handicap ben ik een geweldige gelukzak. Als ik in Afrika was geboren had ik in een hutje liggen sterven met polio - wat ben je dan: een gelukzak! Count your blessings, zeggen ze. Alle kansen heb ik gegrepen en met vallen en opstaan iets heel moois opgebouwd. Het woord ‘werk’ is relatief. Ik heb het geluk dat ik ook op mijn werk kan creëren – het is geen inspanning maar een kans om mij, samen met een schitterend team, uit te leven.

VITALITEITSBRONNEN

Ik heb fantastische artistieke gaven die compenseren voor het feit dat ik niet kan sporten. De natuur heeft mij veel creativiteit gegeven. Koken, decoreren, fotograferen, volledig opgaan in mijn creaties, focussen op de kleine dingen die mij innerlijk rijk maken. Ooit was ik hobby-kok van Vlaanderen en thuisgekomen na een stressvolle dag ga ik ‘een potje Liefde koken’ - mijn verstand gaat op nul en mijn stressniveau omlaag. Werken, leven, hobby en gelukkig zijn stromen door elkaar, het is een fluïde ervaring, een grote zee waarin ik op mijn gemak rondzwem.

WAARDEVOL LEVEN

Vanaf mijn tweede levensjaar ben ik door polio veel in ziekenhuizen geweest - lang in een ijzeren long en vele operaties – en dankzij de (para-)medische zorgen ben ik daar schitterend door gekomen. Dit heeft mij juist gestimuleerd om het leven vast te pakken. Het leidde wel tot een leerachterstand en het beroepsadvies ‘naaister’. Ik ging steigeren en kreeg kansen om bij te leren zodat ik in 1975 in farmacie kon afstuderen. Het medische circuit kende ik uit ervaring, maar farmacie was te rechtlijnig voor mij, ik wilde meer en dat de tunnel zich zou openen. Toen ik met BRC begon had ik nul referentiepunten voor de passie die ik toen oppakte.

LEVENSGENIETER

Ik heb een geweldige drang om met kleine dingen plezier en geluk te ervaren, ontroerd te kunnen zijn. Geluk is geen constante maar bestaat uit momenten waarin je het echt gewaar bent. Daaruit komt ook mijn fysieke kracht: het besef dat ik een echte geluksvogel ben. Van nature ben ik zeer vitaal en als ik dit niet had gehad was mijn leven niet zo’n succes geweest. Ik heb gefocust op mijn krachten, zonder handicap was dit inzicht nooit zo vroeg in mij leven gekomen.

KNOP OM

Als ik ga slapen gaat de knop echt uit, ik heb een gezond evenwicht want bij het wakker worden gaat de knop gelijk weer aan. Daardoor ben ik bijzonder allert en opmerkzaam, hoor en zie heel vaak wat anderen niet opmerken. Dit is een enorm voordeel in ons werk. Expats bevinden zich in een zeer fragiele fase in hun leven en we helpen hen met een minimum aan stress te landen in België. Omdat ik geleerd heb mijzelf volledig te aanvaarden kan ik dit ook doen voor anderen - ongeacht hun grote en kleine verschillen. Wij passen dit dagelijks toe in ons werk: cross-culturele verbondenheid en interactie begrijpt iedereen bij BRC echt!

Viv Hermans, President Brillant Relocation Center:

Van sommige personen gaat weinig vitaliteit uit naar de mensen waarmee zij zich omringen. Hun succes meten ze aan winst, het geluk van medewerkers staat niet centraal. Wat ons bedrijfsmatig succesvol maakt is de echte diep gevoelde zorg voor de andere mens. Wij bewijzen dat je daarmee ook qua winst succesvol bent. Dat zou in andere bedrijfsstructuren ook kunnen. Een bedrijf is een mensenzaak.

©Katharina Müllen van BeVital.eu zet zich in voor vitale organisaties: de gezonde weg naar samen duurzaam presteren én gelukkig leven.

Featured Posts

Request a Complimentary Talk

Learn how BeVital can benefit your company with an 18-min talk

and Q&A session,

at your location.