Energieke leiding en medewerkers belangrijker dan ooit.

Optimale vitaliteit maakt het verschil tussen middelmaat en spraakmakend succes​

“Mensen willen niets liever dan energiek hun talenten benutten om optimaal bij te dragen aan een zinvol doel - en met een glimlach thuis komen. Organisaties die dit beseffen kunnen rekenen op topprestaties, loyaliteit en creativiteit,” zegt Katharina Mullen van BeVital.

Waarom is dit belangrijk?

KM: “Persoonlijke energie is cruciaal om kennis en vaardigheden te kunnen benutten: op een manier die duurzaam is in plaats van slopend door eenzijdige prestatiedruk. De statistieken over burn-out, bore-out en drop-out weerspiegelen de toenemende ellende door voortijdige uitputting.”

Wie moet er iets aan doen: individu of organisatie?

KM: “Beide. Het is een eenvoudige business case. Nier alleen raakt het kwijtraken van mentaal kapitaal iedereen: hetteam, de klanten en deaandeelhouders. Het brengt bovendien menselijk leed voor de mensen die sneuvelen, voor de collega’s en privérelaties. Ons 10-stappen programma geeft aandacht aan beide: individuele gewoontes en collectieve maatregelen - die versterken elkaar.”

Waarom noem je dit vitaliteitstraining en –coaching?

KM: “Vitaliteit is een ander woord voor levenskracht of levendigheid. Het geeft aan in welke mate onze batterijen zijn opgeladen: fysiek, mentaal, emotioneel en zingevend. Toen wij vanaf 2007 expliciet vitaliteitstraining aanboden gebruikte nog niemand dit positieve begrip, nu vindt het steeds meer volgers.”

Wat motiveert jou om dit te doen?

K: “Ik draag bij aan het vermijden van burn-out én ik help om erbovenop te blijven ná een burn-out. Terugvallen in oude gewoontes betekent herhaling van malaise. Het behoud of herstel van vitaliteit is de kern van ons werk. Vitaliteit is een indicator van veerkracht. Hebben we daarvan voldoende dan kunnen we het ritme van druk leven en werken aan. Dus feitelijk geef ik gezonde aandacht aan gezonde mensen om de kwaliteit van hun leven en werk te verlengen. Dat maakt hen waardevoller in de business en thuis.”

Wat biedt BeVital concreet?

KM: “Wij helpen je krasse gewoontes bouwen: eenvoudige adviezen echt consistent toepassen. Actie is niet simpel, vaak blijft het bij voornemens.

Wij weten waarmee je snel resultaat ziet, training helpt je. Quick wins brengen je eigen motivatie op een overtreffend niveau, dit bereik je via coaching.

Zo combineer je geactualiseerde kennis met jouw specifieke manier om gemotiveerd te blijven.

We bieden een 10-stappen programma dat je aan je eigen prioriteiten aanpast. Alles zit erin wat mensen en organisatie nodig hebben voor een no-nonsense aanpak: tips en trucs voor fysieke, emotionele en mentale veerkracht.”

Met wie werken jullie?

KM: “Ondernemende mensen weten ons te vinden. Managers die beseffen dat bewuste aandacht voor menselijke kracht nodig is om geen competenties te verspillen. Mensen die geen tijd hebben voor extra belasting van hun agenda: ze willen efficiënt aan de slag en resultaat zien. Zonder poespas.”

We hebben energieke, betrokken en ontspannen mensen nodig.

Door de demografische actualiteit staan de mensen die werken onder hoge druk. Er dreigt een mentale aderlating door disfunctionele stress: verlies van waardevolle competentie en talent. Gelukkig daagt het bewustzijn dat de vitaliteit van de mens cruciaal is voor het benutten van intellectuele capaciteiten.

 

Katharina Mullen van BeVital.eu zet zich in voor vitale organisaties en vitale mensen :

de gezonde weg naar samen duurzaam presteren én gelukkig leven. http://www.bevital.eu/energizing

 

Featured Posts

Request a Complimentary Talk

Learn how BeVital can benefit your company with an 18-min talk

and Q&A session,

at your location.